Go Back
עוגת לוטוס

עוגת לוטוס שמנת קרה ומעלפת

עוגת לוטוס שמנת קרה עשירה ומטריפה שתשאיר אתכם פעורי פה
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

קערה בינונית לערבוב
תבנית 26
מיקסר
Advertisements

המצרכים

  • 1 שרוול ביסקוויט לוטוס טחון גס
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 2 יחידות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות ממרח לוטוס
  • 1 כף ממרח לוטוס לערבוב עם הקצפת
Advertisements

אופן ההכנה

  • להתחלה שמים בקערה את עוגיות הלוטוס הטחונות יחד עם החמאה ומערבבים עד לקבלת אחידות
  • מעבירים לתבנית, משטיחים ומחליקים עד קבלת בסיס שטוח, ומעבירים למקפיא עד להכנת הקצפת
  • מקציפים במיקסר את השמנת עם הפודינג והחלב עד לקבלת מרקם קצפת אחיד
  • לוקחים כף ממרח לוטוס ומערבבים בעדינות עם הקצפת
  • מוציאים את התבנית מהמקפיא ושמים את הקצפת מעל, מיישרים ומחליקים ומחזירים למקפיא למשך חצי שעה
  • ממיסים במיקרו 30 שניות את ארבע כפות ממרח הלוטוס, מערבבים ומצננים מעט
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא ומוזגים מעל את הממרח הלוטוס
  • מזיזים את התבנית בעדינות לצדדים לפיזור הממרח על כל העוגה
  • מחזירים למקפיא ל 4-3 שעות
  • מוצאים אז למקרר ושומרים עד להגשה, בתאבון!
Advertisements

הערות וטיפים

יש לטחון את הביסקוויטים טחינה גסה לבסיס.
יש להיצמד להוראות ולצעדים של המקפיא בכדי שהעוגה תחזיק מעמד ותצא בצורה יפה ומתאימה.
אפשר להחליק את העוגה מלמעלה באמצעות סרגל או כל כלי שטוח דומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.