Go Back
לחם שום בצורת רוגלך

לחם שום בצורת רוגלך

תתכוננו להתאהב!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: לידיה כהן

המצרכים

כמות: כ-25 יחידות

  • חצי קילו קמח
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • כף ורבע שמרים
  • כוס ורבע מים
  • 4 כפות שמן
  • מים לפי הצורך

לממרח שום

  • חפיסת פטרוזיליה
  • מלח לפי הטעם
  • מלא שום כתוש
  • קצת פלפל חריף למי שאוהב
  • 2 כפות שמן
  • מעט אורגנו יבש (לא חייב)
  • 50 גר׳ חמאה מומסת
  • גבינה צהובה מגורדת - מומלץ להוסיף לחלק בתחילת הגלגול מאוד טעים!

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק מערבבים את כל החומרים ולשים למשך לא פחות מ-10 דקות. מוסיפים מים תוך כדי עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה.
  • נניח את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.
  • בינתיים מכינים את ממרח השום - אפשר להשתמש במוט (כמו שטוחנים ירקות למרק) או פשוט לערבב הכל ביחד.
  • אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לפיתה אחת גדולה.
  • נמרח בתערובת השום ונחתוך בעזרת גלגלת למשולשים, ומגלגלים לקרואסונים. מומלץ להוסיף לחלק בתחילת הגלגול מאוד טעים!
  • נניח את הקרואסונים על תבנית ונעביר להתפחה נוספת למשך כ-40 דקות.
  • נמרח בביצה ונאפה בתנור שחומם על 200-220 מעלות למשך כ-15 דקות. אחרי זאת נפתח את התנור ונוציא את המגש, ובזהירות נמרח שוב על הקרואסונים בתערובת השום.
  • אחרי זאת נכניס להמשך אפייה עד הזהבה. סה"כ כ-25 דקות אפייה.

הערות וטיפים

לחם שום בצורת רוגלך לחם שום בצורת רוגלך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.