Go Back
מתכון עוגת שמרים של פעם

מתכון עוגת שמרים של פעם

קלאסית ופשוטה!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית: תבנית תנור מרופדת או 3 תבניות אינגליש קייק
כוס: כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2.5 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1 ביצה שלמה
  • בין 3/4 לכוס אחת של מים מהברז

למלית שוקולד: **ניתן להמיר לממרח שוקולד**

  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 3 כפות גדושות שוקולית
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן בערך (מערבבים עד שמקבלים מרקם משחתי)

לסירופ להברשה:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה מערבלים לדקה את הקמח, השמרים, והסוכר. אחרי זאת מוסיפים את הסוכר וניל עם הביצה, חצי כוס מים, מלח, ושמן, ומערבלים.
  • את יתרת המים מוסיפים בהדרגה ואז מערבלים למשך כ-10 דקות. הבצק יוצא דביק מעט בתחתית הקערה וזה מצויין.
  • משמנים ידיים ואוספים את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, ומלטפים את הבצק בטיפה שמן מלמעלה. מכסים בניילון נצמד או ניילון רגיל ומכניסים למקרר להתפחה של 3 שעות
  • אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. ואז מרדדים לריבוע דק בעובי של כ-2 ס"מ. מורחים שכבה דקה של המלית שוקולד ומגלגלים לצורת רולדה, לאחר מכן מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, וכך בשארית חלקי הבצק.
  • אין צורך לתת התפחה נוספת לבצק, מכניסים ישר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מדף שני מלמטה. אני לסדר 3 רולדות בתבנית מגש תנור עם נייר אפייה, או לאפות ב-3 אינגליש קייק.
  • נאפה עד השחמה (עד שמשחים מלמעלה זה מוכן), בערך כ-25 דקות.
  • איך שמוציאים מהתנור מברישים סירופ שהכנו מבעוד מועד
  • להכנת הסירופ - מרתיחים על הגז להבה נמוכה ומערבבים באופן תמידי עם מטרפה ידנית או כף עץ עד להמסת הסוכר, למשך כ-8 דקות. אחרי זאת מצננים לטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.