Go Back
עוגת גבינה לשבת | אוורירית, גבוהה ומיוחדת במינה! - מתכונים מתוקים

עוגת גבינה לשבת

עוגת גבינה אפויה, אוורירית וגבוהה!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית 26 או רינג

המצרכים

לתחתית (אפשר לוותר כמו בתמונה)

  • 150 גרם עוגיות חמאה ללא סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת

למילוי גבינה:

  • 6 ביצים
  • 750 גרם גבינה 3% שומן
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות שטוחות קורנפלור
  • ½ כוס חלב
  • 2 יוגורט 1.5% שומן (150 גרם לגביע)
  • ¾ כוס סוכר (אפשר גם חצי)

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית - מרסקים את העוגיות וממיסים את החמאה, ואז מערבבים יחד ומשטחים בתבנית
  • נעבור למילוי הגבינה - מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף רך במרקם יוגורט יציב.
  • את שאר החומרים מערבבים היטב ומוסיפים ב-3 פעמים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
  • שופכים לתבנית ואופים בטורבו בחום 120 מעלות למשך שעתיים עד שעתיים וחצי
  • כדי שהשוליים יהיו צחורים אפשר לקחת רצועות עיתון ולהשרות במים ל-5 דקות וללפף מסביב לתבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.