Go Back
שקשוקה מיוחדת בחלה

שקשוקה מיוחדת בחלה

רעיון חדש ויצירתי לשקשוקה מפנקת
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: יפה טל

ציוד

כוס: כוס חד פעמי חם

המצרכים

  • שקשוקה
  • מלח גס
  • שומשום רגיל וגם שחור
  • ביצים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 ¼ כף שמרים
  • 1 ½ כף שמן זית
  • 1 ½ כף שמן רגיל
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית משפר אפייה (לא חובה!)
  • מים פושרים לפי הצורך (בערך כוס וחצי)

אופן ההכנה

  • במיקסר לשים בערך 7 דקות, מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי הלישה.
  • נותנים לבצק לתפוח עד שמכפיל את הנפח שלו.
  • יוצרים כדורים מהבצק ונותנים עוד רבע שעה התפחה כשמכוסה במגבת. מברישים בביצה ומפזרים מלח גס, שומשום רגיל וגם שחור.
  • מסדרים בתבנית ואופים בערך 10 דקות על 180 מעלות.
  • אחרי אפייה, מוציאים ומוסיפים את השקשוקה שהכנו לפני. ואז שוברים ביצים ומכניסים לתנור לעוד כמה דקות. כל אחד ורמת העשייה של הביצים שאוהב.

הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.