Go Back
+ servings

דג סלמון בתנור אפוי כמו באולמות

דג סלמון כמו באולמות! עשיר, קל להכנה, מזין מאוד והכי טעים שיש! ביס אחד ירשים את כל האורחים.
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
כמות 5 מנות
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 30 minutes

ציוד

קערה עמוקה למרינדה
תבנית גדולה לתנור
מעבד מזון

המצרכים

  • 6-8 חתיכות פילה דג סלמון מקולף (מושרה בלימון מלח למשך חצי שעה מראש)

למרינדה

  • 5 שיני שום (קצוצות)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה ( בסגנון סיני)
  • 0.5 חתיכת לימון סחוט
  • 1 כפית קטנה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לקראסט של עשבי התיבול

  • 0.5 צרור פטרוזיליה
  • 0.5 צרור כוסברה
  • 20 עלי נענע (ללא הגבעול)
  • 5 שיני שום שלמות
  • 1 פלפל ירוק (חריף ללא גרעינים)
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם פיסטוקים (מקולפים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית קטנה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם פירורים זהב (להוסיף בסוף)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.

הכנת המרינדה

  • ערבבו בקערה אחת את חומרי המרינדה למרקם אחיד.
  • טבלו את נתחי הסלמון בנרינדה והניחו אותם במקרר במשך 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
  • רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו את דגי הסלמון. ואת שארית הרוטב ליצוק על הנתחים.

הכנת הקראסט

  • לטחון במעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום,פלפל חריף, אגוזים,פיסטוקים ו4 כפות שמן זית לתערובת קצוצה אך לא קצוצה מדי ולהעביר לקערה, להוסיף פירורי לחם, מלח פלפל ולערבב היטב.
  • יש לכסות את כל נתחי הסלמון בשכבה דקה של חצי ס”מ מהקראסט.
  • לאפות בתנור במשך 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי היטב – חשוב לשים לב ולא לייבש את הדג.
  • ליצוק מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הסלמון ויש לכם להגשה, מנת דג סלמון אפוי בתנור מטורפת וטעימה.

הערות וטיפים

  • ניתן להגיש את הסלמון עם תוספת כמו אורז או ירקות מוקפצים.
  • אפיית הסלמון יתר על המידה תגרום ליבושו.
  • 50 גרם = כחצי כוס רגילה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.