6-8חתיכותפילה דג סלמון מקולף(מושרה בלימון מלח למשך חצי שעה מראש)
למרינדה
5שינישום(קצוצות)
3כפותשמן זית
2כפותרוטב צ'ילי מתוק
2כפותרוטב טריאקי
2כפותסילאן
2כפותרוטב סויה( בסגנון סיני)
0.5חתיכתלימון סחוט
1כפית קטנהמלח
1כפיתפלפל שחור גרוס
לקראסט של עשבי התיבול
0.5צרורפטרוזיליה
0.5צרורכוסברה
20עלינענע(ללא הגבעול)
5שינישום שלמות
1פלפל ירוק(חריף ללא גרעינים)
50גרםאגוזי מלך
50 גרםפיסטוקים (מקולפים)
4כפותשמן זית
1כפית קטנהמלח
1כפיתפלפל שחור גרוס
50גרםפירורים זהב(להוסיף בסוף)
אופן ההכנה
לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
הכנת המרינדה
ערבבו בקערה אחת את חומרי המרינדה למרקם אחיד.
טבלו את נתחי הסלמון בנרינדה והניחו אותם במקרר במשך 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו את דגי הסלמון. ואת שארית הרוטב ליצוק על הנתחים.
הכנת הקראסט
לטחון במעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום,פלפל חריף, אגוזים,פיסטוקים ו4 כפות שמן זית לתערובת קצוצה אך לא קצוצה מדי ולהעביר לקערה, להוסיף פירורי לחם, מלח פלפל ולערבב היטב.
יש לכסות את כל נתחי הסלמון בשכבה דקה של חצי ס”מ מהקראסט.
לאפות בתנור במשך 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי היטב – חשוב לשים לב ולא לייבש את הדג.
ליצוק מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הסלמון ויש לכם להגשה, מנת דג סלמון אפוי בתנור מטורפת וטעימה.
הערות וטיפים
ניתן להגיש את הסלמון עם תוספת כמו אורז או ירקות מוקפצים.
אפיית הסלמון יתר על המידה תגרום ליבושו.
50 גרם = כחצי כוס רגילה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.