Go Back
+ servings
עוגת שמרים מנצחת

מתכון לעוגת שמרים מנצחת

מיוחדת במינה עשויה מבצק העשיר בחמאה וחלב עם מלית נדיבה של פרג.
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
כמות 3 רולדות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

3 תבניות אינגליש קייק
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • כוס חלב (פושר)
  • חמאה רכה (100 גרם)
  • 1 ביצה + חלמון
  • מלח (קורט)

למילוי פרג:

  • 2 כוסות פרג (טחון טרי)
  • צימוקים (אופצינלי לפי הטעם)
  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות אבקת שקדים / פירורי ביסקוויטים
  • חמאה (25 גרם )
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • מערבלים את החמאה רכה חתוכה לקוביות, עם הסוכר והחלב כ 2 דקות.
  • מוסיפים את הקמח והשמרים וממשיכים לערבל במיקסר למשך 7 דקות עד שהבצק מתנתק מן הדפנות ומתגבש טוב.
  • מחלקים את הבצק ל - 2, מכסים ומתפיחים במקרר לפחות שעה וחצי.

מילוי הפרג:

  • מכינים בקלחת על ידי בישול את כל המרכיבים על אש בינונית עד נמוכה, עד שהפרג מבעבע, אז מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עוד רבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם.
  • מכיניסים את הביצה למחית הפרג אחרי קירור קל ואז לבחוש היטב ומכניסים למקרר עד להתייצבות מלאה.
  • כעת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-3 חלקים.
  • מפדרים קלות את משטח העבודה ומרדדים דק, ואז מורחים בנדיבות פרג ומכינים רולדות.
  • מומלץ לאפות בתבנית אינגליש קייק כדי לשמור על הצורה.
  • מתפיחים כשעה לפני האפיה, ואז מורחים ביצה מהולה במעט חלב על הרולדות.
  • שמים לאפייה על 190 מעלות עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • לשים לב שיש קמחים חדשים (כמו קמח עוגיות קמח עוגות וכדומה) שהם טחונים יותר דק יותר ומעודנים, אם משתמשים בהם יש להוסיף עוד חצי כוס קמח למתכון המקורי.
  • חשוב שנכין את מילוי הפרג כמה שעות מראש ואז לשים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.