Go Back
בצק פריך מתוק משובח

בצק פריך מתוק משובח

בסיס נהדר לעוגיות, רולדות, ופאי בכל מיני גוונים
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: לימור ארצי

ציוד

כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 800 גרם קמח (כמעט שקית שלמה)
  • 400 גרם חמאה/מחמאה (2 חבילות)
  • 150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
  • 12 טיפות וניל טהור
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס מים קרים

אופן ההכנה

  • חותכים את החמאה לקוביות ואז מוסיפים לה את הקמח, מוסיפים גם את אבקת הסוכר ומקציפים במהירות נמוכה עד שמקבלים תערובת פירורית
  • בקערית קטנה שמים את הביצים וטורפים, ואז מוסיפים את טיפות הוניל ומערבבים.
  • מוסיפים באיטיות לתערובת תוך כדי לישה, ומוסיפים חצי כוס מים קרים. לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי לא לאבד את הפריכות
  • מאחדים את הבצק ביד, ואז עוטפים בניילון נצמד ושמים למקרר לשעה.
  • לאחר מכן מחלקים את הבצק ומרדדים על מעט קמח. אפשר להכין מבצק עוגיות, רולדות, פאי, ועוד!

הערות וטיפים

סרטון הכנה מלא:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.