בקערת מערבל חשמלי נקציף היטב את הביצים עם הסוכר והוניל במהירות גבוהה למשך 4-5 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה ומוקצפת היטב.
במקביל מנפים לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. ואז נמיס את השוקולד המריר והחמאה בסיר קטן המונח על גבי סיר נוסף ובו מים חמים (בן מארי), או נמיס יחד בעדינות במיקרוגל. לאחר מכן נצנן מעט.
נוסיף את קצף הביצים לתערובת השוקולד, ונקפל לתערובת אחידה. נוסיף פנימה את תערובת הקמח ונערבב. לסיום נוסיף את האגוזים והשוקולד צ'יפס ונערבב להטמעה.
כעת נקרר את התערובת במקרר לשעה-שעתיים או יותר, עד שהתערובת יציבה לגמרי (לא לוותר או לקצר תהליכים, חשוב לעבור לשלב עיצוב העוגיות רק לאחר שהתערובת התייצבה לחלוטין).
נחמם תנור על 180 מעלות, וניצור מהבצק כדורים בקוטר של 4 ס"מ. נניח במרווחים של כ-5 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה. לאחר מכן נשטח מעט ביד לחה לגובה של כ-2.5 ס"מ
נאפה את העוגיות למשך כ-12 דקות, או עד שהחלק העליון נראה יבש וסדוק אך האמצע עדיין נראה רך ופאדג'י. העוגיות יהיו רכות בתום האפייה וזה בסדר כי הן מתייצבות כמצטננות. יש להקפיד לא לאפות את העוגיות יותר מדי כדי לשמור על פאדג'יות.
נצנן היטב בתבנית ונשמור בקופסה אטומה.