Go Back
עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

עוגת שוקולית עסיסית ב-10 דקות

עוגה רכה, פשוטה, ומומלצת ביותר שתככב בשבת הקרובה ובכל שבת אחריה!
ציון 4.37 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: מיכל מדינה

ציוד

תבנית קפיצית 24
כוס מדידה אוניברסלית כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה

המצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/2 חפיסה שוקולד מריר (50 גרם )
  • 1/2 חפיסה שוקולד חלב (50 גרם )

אופן ההכנה

  • מקציפים חמש ביצים בטמפרטורת החדר עם כוס סוכר למשך 4 דקות.
  • אחרי זאת מוסיפים כוס שמן לאט תוך כדי ההקצפה, כוס שמנת מתוקה, כוס קמח, כוס שוקולית, שקית אבקת אפיה. לא מקציפים יותר מדי רק עד שאין גושים.
  • מעבירים לתבנית ושמים לאפייה על 170 מעלות בחלק התחתון של התנור (מסילה שניה מלמטה) למשך 40 דקות.
  • את השמנת שנשארה אפשר לחמם קצת ולהוסיף חצי חפיסת שוקולד מריר וחצי חפיסת שוקולד חלב.
  • כמה דקות אחרי שהעוגה יוצאת עושים בה קצת חורים עם קיסם ושופכים את הקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.