Go Back
+ servings
עוגה לשבת מפנקת במיוחד

עוגה לשבת בטעמים מטריפים

עוגה לשבת מפנקת במיוחד, עשירה, מרעננת וקלה להכנה. פינוק מושלם לשבת!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אינגלש קייק רחבה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ⅓1 מיכלים שמנת מתוקה
  • כוס שמן
  • 1 כוס אגוזי מלך (גרוסים)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס קמח תופח
  • כוס חלב
  • ½ חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • קודם כל נקציף במיקסר חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • לאחר מכן נזלף את השמן, ואת השליש שמנת מתוקה.
  • ורק אז מוסיפים את החלמונים במהירות נמוכה לבלילה.
  • עכשיו מערבבים בקערה נפרדת יבשים, קמח תופח, 50ג שוקולד מריר (לגרד) וחצי כוס של אגוזי המלך.
  • נכניס בתנועות עטיפה ובעדינות את התערובת לבלילה, ללא המיקסר.
  • נאחד את הבלילות ונשמן תבנית.
  • נשפוך את הבלילה ונאפה בתנור בחום 170 מעלות.

הכנת הסירופ:

  • נמהול חצי כוס מים חמים עם כפית נס קפה וכף סוכר.
  • נקרר מעט ונטפטף מעל לעוגה, וממתינים לספיגה של הנוזלים בעוגה.

הכנת שכבת הקרם:

  • כשלב אחרון נקציף שמנת מתוקה אחת עם 1/2 אינסטנט פודינג וניל ו 1/3 כוס חלב.
  • אחרי שציננו את העוגה נצפה אותה בקצפת.
  • נגרד למעלה את השוקולד המריר שנותר יחד עם אגוזי המלך הגרוסים.

הערות וטיפים

לשמור את העוגה בקירור!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.