Go Back
סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר טחון ופטריות

סירות תפוחי אדמה ממולאות

סירות תפו"א קריספיות עם מילוי מפנק שמככבות כל חג - והשנה גם אצלכם!
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בצלים
  • 1 כף סוכר
  • 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף)
  • מלח ופלפל שחור
  • כוסברה טחונה יבשה ופפריקה מתוקה (מי שאוהב אפשר מעט כמון)
  • מעט שומן כבש (אפשרות)
  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף שום כתוש

אופן ההכנה

  • לוקחים 4 תפוחי אדמה גדולים שרחוצות היטב ומבשלים אותם עם הקליפה. אחריזאת מסננים ומקררים אותם. ככל שעובדים עם תפוח אדמה קר הוא לא יקרע.
  • חוצים לרוחב ומוציאים עם כף את המילוי ומשאירים שוליים ותחתית ממש כמו סירה. ואז מסדרים בתבנית על נייר אפיה.
  • כעת חותכים 2 בצלים לטבעות ומטגנים בשמן כמה דקות. מוסיפים כף סוכר ו- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף).
  • מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים: מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. מי שאוהב מעט כמון. אפשר גם להוסיף מעט שומן כבש גם לטיגון.
  • מוסיפים סלסלת פטריות כשחוצים כל פטריה לשניים.
  • מטגנים עוד דקה. ואז מורידים מהאש ומוסיפים כף שום כתוש ומערבבים.
  • מי שאוהב את תפוחי האדמה מאוד קריספיים אז זה השלב בו מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן ושמים בתנור לאפייה של 15 דקות על 200 מעלות חום.
  • כעת נמלא את תפוחי האדמה במילוי ונאפה להשחמה כ-30 דקות.

הערות וטיפים

אפשר להזליף טחינה בהגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.