לוקחים 4 תפוחי אדמה גדולים שרחוצות היטב ומבשלים אותם עם הקליפה. אחריזאת מסננים ומקררים אותם. ככל שעובדים עם תפוח אדמה קר הוא לא יקרע.
חוצים לרוחב ומוציאים עם כף את המילוי ומשאירים שוליים ותחתית ממש כמו סירה. ואז מסדרים בתבנית על נייר אפיה.
כעת חותכים 2 בצלים לטבעות ומטגנים בשמן כמה דקות. מוסיפים כף סוכר ו- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף).
מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים: מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. מי שאוהב מעט כמון. אפשר גם להוסיף מעט שומן כבש גם לטיגון.
מוסיפים סלסלת פטריות כשחוצים כל פטריה לשניים.
מטגנים עוד דקה. ואז מורידים מהאש ומוסיפים כף שום כתוש ומערבבים.
מי שאוהב את תפוחי האדמה מאוד קריספיים אז זה השלב בו מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן ושמים בתנור לאפייה של 15 דקות על 200 מעלות חום.
כעת נמלא את תפוחי האדמה במילוי ונאפה להשחמה כ-30 דקות.