Go Back
+ servings
עוגת שמרים נוטלה ממכרת

עוגת שמרים נוטלה

עוגה מושלמת וממכרת ברמות.
עדיין אין דירוגים
כמות 4 עוגות
זמן הכנה: 15 minutes
באדיבות: שלי יוודאי

ציוד

קערה לערבוב
4 תבניות אינגליש קייק
כוס שתייה חמה - 200 מ"ל

המצרכים

לבצק

  • 840 גרם קמח מנופה
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות חלב פושר (חד פעמיות)
  • ½ כף מלח
  • 4 כפות סוכר

להברשה ולציפוי מעל

  • 1 חלמון
  • 1 כפית דבש
  • ½ כוס שקדים פרוסות
  • ¼ כוס חלב (מעט חלב)

להכנת הסירופ

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל

למילוי העוגה

  • 1 צנצנת נוטלה (או כל מילוי אחר שרוצים)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 180 מעלות.
  • מערבבים את הקמח עם הסוכר מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את החלמונים החלב והחמאה המומסת עד שמתקבל בצק יחסית אחיד.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש לבצק רך. משמנים קלות את הבצק מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל8 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל.
  • לחתוך את הרולדה כמו בסרטון ולסדר את ה״שושנים״ אחד ליד השני על תבנית אינגליש קייק משומנת.
  • להתפיח בסביבות 20 דקות, לטרוף חלמון מעט חלב ודבש ולהבריש את הרולדות לפזר מעל שקדים פרוסים ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
  • לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

הערות וטיפים

  • מומלץ למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור
 
סרטון הכנה - עוגת שמרים נוטלה
 
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.