Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
עוגת שמרים נוטלה
עוגה מושלמת וממכרת ברמות.
עדיין אין דירוגים
כמות
4
עוגות
זמן הכנה:
15
minutes
mins
באדיבות:
שלי יוודאי
ציוד
קערה לערבוב
4 תבניות אינגליש קייק
כוס שתייה חמה - 200 מ"ל
המצרכים
לבצק
▢
840
גרם
קמח מנופה
▢
200
גרם
חמאה מומסת
▢
2
חלמונים
▢
2
כפות
שמרים יבשים
▢
2
כוסות
חלב פושר
(חד פעמיות)
▢
½
כף
מלח
▢
4
כפות
סוכר
להברשה ולציפוי מעל
▢
1
חלמון
▢
1
כפית
דבש
▢
½
כוס
שקדים פרוסות
▢
¼
כוס
חלב
(מעט חלב)
להכנת הסירופ
▢
½
כוס
מים
▢
½
כוס
סוכר
▢
1
כף
תמצית וניל
למילוי העוגה
▢
1
צנצנת
נוטלה
(או כל מילוי אחר שרוצים)
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הקמח עם הסוכר מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את החלמונים החלב והחמאה המומסת עד שמתקבל בצק יחסית אחיד.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש לבצק רך. משמנים קלות את הבצק מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מחלקים את הבצק ל8 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל.
לחתוך את הרולדה כמו בסרטון ולסדר את ה״שושנים״ אחד ליד השני על תבנית אינגליש קייק משומנת.
להתפיח בסביבות 20 דקות, לטרוף חלמון מעט חלב ודבש ולהבריש את הרולדות לפזר מעל שקדים פרוסים ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
הערות וטיפים
מומלץ למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור
סרטון הכנה - עוגת שמרים נוטלה
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.