Go Back

עוגה בחושה מדהימה ורכה

עוגה בחושה הכי רכה שיש, כל ביס פשוט נמס בפה. מתכון קל ביותר, בלי הקצפה בקערה אחת ולתנור.
ציון 4.54 על ידי 65 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מידה לאפייה
תבנית אינגלישקייק

המצרכים

שלב ראשון

  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב

שלב שני

  • 1 כוס גדושה קמח תופח
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות שוקולד לבן מגורר
  • 1 כף גדושה שוקולית
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

שלב ראשון

  • להקציף בקערת המיקסר עם וו הקצפה עשר דקות עד לקציפה תפוחה-שלוש ביצים L + חצי כוס סוכר.
  • להוסיף ונמשיך לערבל עד קבלת בלילה אחידה – 1/3 כוס שמן עם כפית תמצית וניל ו- 1/2 כוס חלב.

שלב שני

  • להחליף וו גיטרה , להנמיך מהירות המיקסר ,להוסיף ולערבל רק עד איחוד ולא מעבר (כך נקבל עוגה אוורירית) – כוס אחת גדושה קמח תופח עם כף אחת גדושה אינסטנט פודינג וניל.
  • להעביר את הבלילה לתבנית משומנת.
  • לפזר מעל הבלילה 2 -3 כפות שוקולד לבן מגורר על פומפיה גסה.
  • בקערית קטנה לערבב – 1 כף גדושה שוקולית עם 1 כף שמן ושתי כפות מים.
  • למזוג את התערובת עם כף לאורך אמצע העוגה ואז עם שיפוד נקשקש על פס השוקולד.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות חום בינוני- תוכנית אפייה רגילה ונאפה 35- 45 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יצא יבש.

הערות וטיפים

  •  להמנע מאפיית יתר
  • .כדי לשמור על העוגה רכה ונפלאה ,לאחסן כשתבנית העוגה עטופה בניילון נצמד .
  • אפשר לאחסן במקרר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.