Go Back

עוגת גבינה אפויה הנסיכה בלבן

עוגת גבינה אפויה חלומית מקושטת בלבן לכבוד שבועות
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים

המצרכים

מרכיבים להכנת העוגה:

  • 6 ביצים (גודל XL)
  • 1 1/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 200  מ”ל שמנת חמוצה 27% שומן
  • 4  כפות גדושות קורנפלור
  • 3 כפות גדושות פודינג וניל צרפתי
  • 1 כפית גרידת לימון

מרכיבים להכנת ציפוי הקצפת (אופציונלי):

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 32% (השתמשתי בשף הלבן)
  • 4 כפות פודינג וניל צרפתי
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 200 מעלות
  • מלאו את אחת מתבניות התנור במים ושלבו אותה במסילה התחתונה. הפעילו את התנור לחימום מקדים של 30 דקות.
  • הוציאו את הגבינות והביצים מבעוד מועד כך שיגיעו לטמפרטורת החדר.
  • הפרידו את הביצים בצורה יסודית (חשוב!!). מומלץ לבצע כאשר הביצים עדיין קרות, כך שיהיה יותר קל להפריד אותן.
  • הקציפו את החלבונים יחד עם סוכר וניל ועם כוס אחת של סוכר רגיל אותה יש להוסיף בהדרגה, עד לקבלת קצף מבריק, יציב ותפוח במידה (לא יותר מדי).
  • בקערה נפרדת ערבבו היטב את החלמונים יחד עם הסוכר שנותר (כרבע כוס) עד להמסתו לקבלת בלילה תפוחה מעט. 
  • הוסיפו את הגבינות ושאר המרכיבים באופן הדרגתי עד שהבלילה הופכת לחלקה ונטולת גושים.
  • קפלו את קצף החלבונים לתוך קערת החלמונים בתנועות קיפול עדינות ביותר עד שכל החומרים מתאחדים יחדיו (בצעו כ-3-4 מחזורי קיפול).
  • שמנו מעט תבנית עגולה בגודל 22/24 ס”מ או תבנית מרובעת בינונית, גם בתחתית וגם בצדדים.
  • הכניסו את תבנית העוגה במסילה מעל המים וחממו חצי שעה ב-200 מעלות וחצי שעה נוספת ב-160 מעלות. אין לפתוח את התנור!.
  • כעבור שעה, כבו את התנור ואפשרו לעוגה להצטנן למשך שעה נוספת (מבלי לפתוח את התנור).

הערות וטיפים

הערות מתכון

  • להוציא את החומרים (הביצים והגבינות) לפני התחלת האפייה שיהיו בטמפ׳ החדר, אך עדיף להפריד את הביצים שהן קרות, יותר קל..
  • להפריד חלבונים וחלמונים היטב, שלא ייגע טיפת צהוב בחלבונים!!.
  • ההקצפה של החלבונים עם הסוכר חשובה מאוד להצלחת העוגה, יש להקציף עד לקצף יציב ותפוח, קצף קשה ( אך לא קשה מידי!).
  • את העוגה יש לאפות על תבנית מים ( כלומר להניח את תבנית העוגה על תבנית התנור השחורה שמלאה במים(בן מארי)יש לחמם תנור על 200 מעלות לפני ההכנה.
  • לשים את התבנית במסילה מתחת לאמצע( כל אחת ובתנור שלה.. הכוונה יותר לכיוון מטה)שליש תחתון של התנור..
  • להשתמש בתבנית לא קפיצית!!!!!!!אחרת המים יחדרו..אפשר בפיירקס/ תבנית מרובעת עמוקה/ מרובעת חד פעמית/ תבנית אלומיניום עגולה / סיר של הגחנון/ סיר פלא
  • כשמאחדים את 2 הבלילות לעשות זאת בעדינות יתרה כדי לא לשבור את הקצף
  • לשמן בספריי שמן/מחמאה את התבנית וגם את הדפנות
  • לא לפתוח את התנור
  • להשאיר לצינון בתוך התנור לאחר האפייה בתנור מכובה וגם לא לפתוח בערך שעה
  • האפייה בתכנית רגילה פס למעלה ולמטה ( לא טורבו)
  • יש לקרר את העוגה לילה במקרר.
  • זיכרו- העוגה גובהת מאודדד בתנור אך לאחר הצטננות והתייצבות הגובה שהיה בתנור יורד.. אך עדיין העוגה נשארת גבוהה ואוורירית זה אומר שככל שהבלילה שתכינו תהיה תפוחה ואוורירית וככל שהתבנית תהיה קטנה יותר כך העוגה תצא גבוהה יותר הגובה של העוגה בסוף הוא כגובה הבלילה בהתחלה…..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.