Go Back
+ servings
עוגת תפוחים קלה

עוגת תפוחים בחושה קלה ומנחמת!

עוגה יפה וטעימה בטירוף שתחזיר אתכם לילדות.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 7 minutes
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

2 קערות לערבוב
מעבד מזון
תבנית משומנת בגודל 28

המצרכים

  • 5 תפוחים (כל סוג עשוי להתאים)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 חבילת שוקולד מריר
  • 1 חופן אגוזים (כחצי כוס)
  • 1 שקית סוכר ווניל
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

  • נקצוץ את האגוזים והשוקולד המריר יחדיו במעבד מזון.
  • את התפוחים נקלף ונחתוך; קודם כל נחתוך לרבעים ואחר כך כל רבע נחתוך לפרוסות.
  • בקערה יש לערבב ולהקציף את הביצים, להוסיף את השמן, התפוחים ואת תמצית הווניל.
  • בקערה נפרדת נערבב את הסוכר, הווניל, הקמח, אבקת האפייה, האגוזים והשוקולד וכמובן הקינמון.
  • לאחר מכן ניתן לאחד את שתי הקערות ולערבב היטב.
  • יש לצקת את הכל לתבנית משומנת בגודל 28 ולאפות כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.