Go Back
+ servings
עוגת שמרים קינמון

עוגת שמרים קינמון מדהימה ומהממת

עוגה או עוגיות שמרים משגעות עם טעם מושלם שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו!
ציון 4.55 על ידי 24 דירוגים
כמות 16 מאפים
זמן הכנה: 15 minutes

ציוד

קערה לערבוב
כוס 250 מ”ל (למדידה)
תבנית לתנור
מרדד

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס חלב פושר

אופן ההכנה

  • נערבב קמח שמרים אבקת אפיה וסוכר.
  • נוסיף שמן ואת החלב הפושר.
  • נלוש לבצק חלק ולא דביק, נלוש כ10 דקות.
  • נשים בשקית ונתפיח.
  • נוריד נפח לישה קצרה ושוב נתפיח.
  • נוריד על השיש ללא קמח, ונחלק ל-16 כדורים.
  • נרדד כל כדור למלבן דק וארוך כמה שאפשר, ואז נמרח חמאה רכה. נפזר גם סוכר רגיל או חום וקינמון.
  • נגלגל לרולדה מהצד הצר יותר כדי שיהיה כמה שיותר גלגולים.
  • לחצות באמצע ונסובב שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
  • נחבר בין שני הרצועות כדי שתתקבל רצועה ארוכה.
  • נגלגל לשבלול/שושנה, ונקפיד שהצד החתוך יהיה למעלה.
  • נניח על נייר אפיה במרווחים, ואז לתת התפחה של ארבעים דקות.
  • אחרי זאת נבריש בחלמון מהול במים ונאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה.
  • מי שרוצה אפשר למרוח בסירופ קר איך שמוציאים מהתנור.
  • אפשר לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • יכול להיות שתצטרכו עוד כ3 כפות חלב למתכון.
  • תמונה להמחשת עשיית הצורה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.