Go Back

רולדה אגוזים לפסח

רולדה לפסח אגוזים שמכינים בלי חמאה ובלי קמח מאגוזים טחונים ועשירים עם מילוי שמימי של קרם וניל מלטף!
עדיין אין דירוגים

המצרכים

  • 5 מופרדות ביצים
  • 43 כוס סוכר21 1 כוס אגוזים טחונים דק1/2 כפית אבקת אפיה
  • 43 כוס סוכר
  • 21 1 כוס אגוזים טחונים דק
  • 1 כפית אבקת אפיה

למילוי:

  • 500 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • שוקולד מגורד , או לפי טעם

אופן ההכנה

  • נחמם תנור לחום בינוני 180° , נרפד תבנית תנור בנייר אפיה. ונשמן טיפה בחמאה.
  • נקציף את החלמונים עם מחצית מהסוכר עד לקבלת צבע לימוני, ונוסיף אגוזים ואבקת אפיה תוך כדי ערבוב.
  • נקציף חלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
  • נערבב את הקצף עם תערובת החלמונים לקבלת תערובת אחידה.
  • נשפוך על נייר האפייה שבתבנית , ניישר ונאפה בתנור מחומם כ- 15 דקות עד שהעוגה מוכנה.
  • ניקח מגבת מטבח או עוד נייר אפייה, ונניח על השולחן ונפזר עליה אבקת סוכר. נהפוך את העוגה על המגבת, נסיר בזהירות את נייר האפייה מהעוגה, נגלגל את העוגה יחד עם המגבת לצורת רולדה ונעביר למקרר לשעה לצינון.
  • נכין קצפת מהשמנת המתוקה ואבקת הסוכר.
  • לפתוח את העוגה, נמלא בקצפת מבפנים ומבחוץ.

הערות וטיפים

  • גיוונים:
  • אפשר לקשט בנוסף לקצפת גם עם פרורי שוקולד, אגוזים ועוד.
  • אפשר להכין קרם המבוסס על שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל או שוקולד על פי הטעם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.