Go Back
+ servings
עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם ממכרות

עוגיות שוקולד ממולאות בפרלינים לבנים נמסות בפה.
ציון 4.34 על ידי 18 דירוגים
כמות 20 עוגיות
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מיקסר עם וו גיטרה
תבנית מרופדת נייר אפייה
כוס מדידה

המצרכים

  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 60 גרם קקאו
  • 200 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן

אופן ההכנה

הכנת העוגיות

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. 
  • מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות.

הרכבת העוגיות

  • עבור כל עוגייה מגלגים שני כדורים מתערובת הבצק - אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם.
  • על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.
  • אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות.

הערות וטיפים

טיפים:
  • תכניסו למקרר כמה שיותר זמן את הבצק.
  • אל תאפו יותר זמן ממה שרשום. תוציאו שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ.
  • תאפו אפייה רגילה מדף אמצעי ולא טורבו. אל תשימו יותר מ-15 עוגיות בתבנית כי הם משטתחות הרבה.
  • אפשר לשים פרלין אחר לא חייב לבן.
  • עדיפות לסוכר חום כהה מאשר חום בהיר.
  • טעים מאוד על העוגיה עצמה פאדג' גם.

המרות משקל:

200 גרם קמח = כוס וחצי קמח חד פעמי חם או כוס מדידה
150 גרם סוכר לבן = כוס אחת של חד פעמי שקופה פשוטה
50 גרם סוכר חום = שליש כוס סוכר חד פעמי קר שקופה פשוטה
60 גרם קקאו = 6 כפות קקאו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.