Go Back
מתכון לעוגה כושית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שקל להכין. אוורירית וטעימה שחובה לטעום!
ציון 4.44 על ידי 248 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סוג: עוגות שוקולד
מטבח: ישראלי
באדיבות: גילה גילה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלי
תבנית: רינג 24
בן מארי

המצרכים

מצרכים 

  • 4 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס קקאו משובח
  • ¾ כוס כוס שמן
  • ½2 כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים חמים + עוד אחת לשלב השני

אופן ההכנה

  • נערבב היטב עם המטרפה את כל המצרכים עד לאיחוד.
  • נוסיף עוד כוס אחת של מים חמים ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
  •  ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.

לציפוי: 

  • להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי.
  • להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.