Go Back
מתכון לחם שום ופוקצ’ה

מתכון לבצק איכותי ללחם שום ופוקצ’ה

בצק אחד למגוון מאפים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה (רצוי Tipo 00)
  • 9 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 450 מ"ל מים + 100 חלב
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • בקערית נפרדת לערבב מעט מים סוכר ושמרים יבשים .
  • במיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח .
  • להוסיף את תערובת השמרים מהקערית.
  • להוסיף בהדרגה את הנוזלים וללוש כ 4 דקות על מהירות בינונית.
  • להוסיף שמן זית ומלח , להמשיך ללוש על מהירות בינונית עוד 6 דקות, עד שהבצק מתאחד ורך למגע, על משטח מקומח, להעביר את הבצק. ללוש עם היד עוד דקה , ולהעביר לקערה משומנת לכסות עם ניילון נצמד או שקית .
  • להניח בצד להתפחה למשך שעה.
  • להוריד ממש מעט את האוויר עם תפיחות קלות עם האצבעות על הבצק ,לתת נתן עוד חצי שעה התפחה.
  • לחלק לשניים את הבצק, חצי ראשון ליצור כדורים קטנים זה ללחם שום עם הגבינת קממבר , וחצי שני, לפוקצה בתבנית מלבנית , פוקצה עם רוזמרין , פרמזן ופלפלים קלויים.

תערובת ללחם שום:

  • מורחים מעל הלחם , מריחה ראשונית חלמון עם מעט מים ומלח.
  • מריחה שניה וזאת לאחר כ25 דקות אפיה על 180 מעלות, שמן זית, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה דק דק או פטרוזיליה מיובשת קצוצה ( מגיע כתבלין ).
  • לערבב הכל למרוח מעל הלחם להכניס לעוד 7 דקות נוספות .
  • לפוקצה למרוח רק שמן זית לפני הכנסה לתנור אופים על 190 מעלות למשך 20 דקות .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.