Go Back
סלמון אפוי ברוטב צ'ימיצ'ורי חגיגי

סלמון אפוי עם צ'ימיצ'ורי - קל וטעים

10-15 דקות להכנת הרוטב ומריחה על הפילה, 20 דקות בתנור, וזהו! סלמון עסיסי ומזין במינימום זמן!
ציון 5 על ידי דירוג אחד

ציוד

מעבד מזון

המצרכים

לדג:

  • פילה סלמון שלם (קצת פחות מקילו)

לרוטב צ'ימיצ'ורי:

  • 1 צרור פטרוזיליה (שטוף ומנוקז)
  • 1 צרור כוסברה (שטוף ומנוקז - אופציונלי)
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 7 שיני שום
  • 1 בצל אדום בינוני
  • ½ כוס שמן זית
  • כוס חומץ בלסמי
  • 1 וחצי כפות אורגנו יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

רוטב צ'ימיצ'ורי:

  • קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה גס במעבד מזון (אם משתמשים) .
  • חותכים את הפלפל האדום לחצי, מסירים את הליבה והגרעינים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני.
  • חותכים את הבצל האדום לפרוסות בגודל בינוני.
  • קוצצים את הפלפל החריף לחתיכות בגודל בינוני.
  • מוסיפים את כל הירקות הקצוצים והתבלינים למעבד המזון יחד עם שיני השום.
    סלמון אפוי ברוטב צ'ימיצ'ורי חגיגי
  • סוגרים את המכסה וטוחנים בפולסים מספר פעמים עד שהמרכיבים מעורבבים היטב.
  • מוסיפים את האורגנו היבש, המלח, הפלפל השחור, החומץ הבלסמי ושמן הזית לתערובת שבמעבד המזון. אם אין לכם חומץ בלסמי אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
  • מערבבים בפולסים מספר פעמים נוספות עד לוודא שהכל מעורבב היטב. לחלופין, אפשר להעביר את תערובת הירקות לקערה ולערבב ידנית עם אורגנו, מלח, פלפל שחור, חומץ ושמן זית.
    סלמון אפוי ברוטב צ'ימיצ'ורי חגיגי
  • יוצקים את רוטב הצ'ימיצ'ורי לקערה נפרדת להגשה נוחה.

סלמון:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס
  • מייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבות נייר או נייר אפייה כדי להסיר עודפי לחות.
  • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  • בעזרת כף מורחים שכבה נדיבה של רוטב באופן אחיד על גבי פילה הסלמון.
    סלמון אפוי ברוטב צ'ימיצ'ורי חגיגי
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הסלמון למשך 30-35 דקות.
  • מגישים לצד אורז לבן וניתן לקשט בפלחי לימון או שקדים פרוסים קלויים.

הערות וטיפים

אם אתם מעדיפים רוטב צ'ימיצ'ורי פחות עשבוני, אפשר להפחית את כמות הפטרוזיליה והכוסברה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.