10-15 דקות להכנת הרוטב ומריחה על הפילה, 20 דקות בתנור, וזהו! סלמון עסיסי ומזין במינימום זמן!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
ציוד
מעבד מזון
המצרכים
לדג:
פילה סלמון שלם(קצת פחות מקילו)
לרוטב צ'ימיצ'ורי:
1צרור פטרוזיליה(שטוף ומנוקז)
1צרור כוסברה(שטוף ומנוקז - אופציונלי)
1פלפל אדום מתוק
1/2פלפל ירוק חריף
7שיני שום
1בצל אדום בינוני
½כוס שמן זית
⅓כוס חומץ בלסמי
1וחצי כפות אורגנו יבש
1כפית מלח
1כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
רוטב צ'ימיצ'ורי:
קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה גס במעבד מזון (אם משתמשים) .
חותכים את הפלפל האדום לחצי, מסירים את הליבה והגרעינים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני.
חותכים את הבצל האדום לפרוסות בגודל בינוני.
קוצצים את הפלפל החריף לחתיכות בגודל בינוני.
מוסיפים את כל הירקות הקצוצים והתבלינים למעבד המזון יחד עם שיני השום.
סוגרים את המכסה וטוחנים בפולסים מספר פעמים עד שהמרכיבים מעורבבים היטב.
מוסיפים את האורגנו היבש, המלח, הפלפל השחור, החומץ הבלסמי ושמן הזית לתערובת שבמעבד המזון. אם אין לכם חומץ בלסמי אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
מערבבים בפולסים מספר פעמים נוספות עד לוודא שהכל מעורבב היטב. לחלופין, אפשר להעביר את תערובת הירקות לקערה ולערבב ידנית עם אורגנו, מלח, פלפל שחור, חומץ ושמן זית.
יוצקים את רוטב הצ'ימיצ'ורי לקערה נפרדת להגשה נוחה.
סלמון:
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס
מייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבות נייר או נייר אפייה כדי להסיר עודפי לחות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
בעזרת כף מורחים שכבה נדיבה של רוטב באופן אחיד על גבי פילה הסלמון.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הסלמון למשך 30-35 דקות.
מגישים לצד אורז לבן וניתן לקשט בפלחי לימון או שקדים פרוסים קלויים.
הערות וטיפים
אם אתם מעדיפים רוטב צ'ימיצ'ורי פחות עשבוני, אפשר להפחית את כמות הפטרוזיליה והכוסברה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.