Go Back
מתכון פונדנט שוקולד

פונדנט שוקולד מריר ובלונדי

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבניות מאפינס

המצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ (2 חפיסות)
  • 200 גרם חמאה ( 1 חבילה )
  • 200 גרם סוכר ( 1 כוס)
  • 4 ביצים + 4 חלמונים
  • 90 גרם קמח (¾ כוס)
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  • לחמם תנור על חום של 180 מעלות ולשמן תבניות אישיות.
  • להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
  • להוסיף סוכר ולטרוף היטב.
  • להוסיף ולטרוף את הביצים אחת אחת.
  • להוסיף את החלמונים ולטרוף עד שהם נבלעים בתערובת.
  • לנפות את הקמח והמלח ולהוסיף לתערובת.
  • לערבב עד שמתקבל בלילה אחידה וחלקה.
  • למזוג לתבניות ולאפות 15 - 20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך.
  • להוציא מהתנור ולצנן כשתי דקות.
  • לשחרר מהתבניות להפוך על הצלחת ולהגיש.

הערות וטיפים

  • ניתן לשמור בקירור כמה ימים.
  • לאפות סמוך להגשה.
  • אפיית יתר פוגמת במרקם.
  • ניתן להטביע קוביית שוקולד לפני האפייה במרכז כל תבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.