Go Back
מתכון לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות ממש כמו במאפייה

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אדה כהן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח לבן (מנופה)
  • 1 שקית שמרית שמרים טריים (50 גרם)
  • 1 שקית משפר אפייה (50 גרם - לא חובה)
  • ¾ כוס סוכר (150 גרם)
  • ½ כוס שמן קנולה (100 מ''ל)
  • 2 ביצים (L)
  • 1 כף מלח (שטוחה)
  • 1 וחצי כוסות מים פושרים

למריחה:

  • 1 ביצה (טרופה )

לפיזור:

  • פרג / שומשום

אופן ההכנה

  • להכניס אל תוך קערה את הקמח, משפר אפייה, שמרית, סוכר, מלח, שמן והביצים.
  • ללוש במהירות איטית ולהוסיף תוך כדי בהדרגה מים.
  • להמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שלא נדבק.
  • להניח בצד את הבצק בכלי מכוסה כ 15 דקות, במידה ולא שמתם משפר אפייה יש לתת לבצק תפיחה ראשונית עד להכפלת הנפח.
  • לחלק את הבצק לעיגולים / כל צורה שתרצו את הלחמנייה שלכם , אפשרי לעשות גם חלות (בעזרת צמות).
  • להניח את הבצק בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, ולהשאיר לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  • למרוח את הבצק בביצה טרופה, ולבזוק מעל שומשום/פרג .
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 35 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

הערות וטיפים

מי שרוצה את הלחמניות מתוקות ממש יכולה למרוח דבש מעל במקום ביצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.