שמים את השוקולד בקערה שיכולה לעמוד בחום. מוזגים מעל כוס שמן ומערבבים את הכול ביחד.
מניחים את קערת השוקולד מעל הסיר בלי שהיא נוגעת במים (בן מארי)
מערבבים את השוקולד כל כמה שניות עם מרית גומי עד שלא יהיו גושים.
מוסיפים את הביצים והסוכר לקערה גדולה (אין צורך להפריד את החלמונים).
מקציפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר חשמלי במשך חמש דקות. אפשר לעשות את השלב הזה גם ידנית, אבל זה ייקח הרבה יותר זמן להגיע לאווריריות הרצויה. לכן, עדיף ללכת על המיקסר החשמלי.
אחרי שמסיימים, שופכים את השוקולד המומס לקערה עם תערובת הביצים.
ממשיכים לערבב הכול עם המיקסר החשמלי. מערבבים לכמה דקות או עד שרואים שכל החומרים אחידים לגמרי.
מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני עם מטרפה כדי למנוע גושים.
מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב עם המטרפה. ממשיכים לערבב את התערובת כל עוד רואים גושי קמח או מלח יבשים.
עכשיו שהתערובת מוכנה, מוזגים בעדינות את הבלילה לתבניות הסופלה בעזרת כף. לא ממלאים את התבניות עד הסוף; צריך להשאיר קצת מקום לבלילה לתפוח.
מקשטים כל סופלה עם כמה שוקולד צ'יפס - לבן, מריר או חלב!
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס (350°F).
מעבירים את תבניות הסופלה הקטנות לתנור ומשאירים אותן למשך 15 דקות בערך, בלי לגעת בהן. זה אמור להספיק כדי שהפנימי יהיה רך והחיצוני אפוי לשלמות.
אחרי שהסופלה יוצאים מהתנור, אפשר להוסיף כדור גלידה מעל כל אחד, לקשט בתות שדה או תוספות אחרות