Go Back
מתכון עוגיות סוכר חום

עוגיות סוכר חום ושוקולד לבן

מתכון מפורט לעוגיות ממכרות
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 110 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום (לא דמררה)
  • 90 גרם סוכר
  • 7 גרם מלח דק
  • 3 גרם אבקת סודה לשתיה
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1 כפית מייפל
  • 180 גרם קמח
  • 150 גרם שוקולד לבן לובקה או קליבו קצוץ לחתיכות . (½1 חפיסות)

אופן ההכנה

  • נמיס את החמאה כ40 שניות במיקרוגל נערבב עד שהיא נמסה לחלוטין .
  • נוסיף סוכר חום וסוכר לבן נערבב אותם במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית ומעט תפוחה .
  • נוסיף ביצה L טרופה , מחית וניל ומייפל ונמשיך לערבב כדקה.
  • בקערה נפרדת ננפה קמח + סודה לשתייה נוסיף את המלח .
  • נאחד בהדרגה בין הקערות .
  • נוסיף את השוקולד הקצוץ .
  • נכבה בניילון נצמד נכניס למקרר לשעה .
  • נחמם תנור ל170 מעלות .
  • ניצור כדורים קטנים מהתערובת ניתן ניעזר בכף גלידה קטנה.
  • נסדר כדורים במרווחים לפחות של 5 ס"מ כל אחד, יוצאות שתי תבניות מהכמות .
  • נכניס ל 10 - 12 דקות תלוי בתנור , לא יותר - אפיה יתרה רק תפגע במרקם של העוגייה.
  • נוציא מהתנור להניח לחמש דקות בטמפרטורת חדר .
  • נעביר בעדינות למגש ניתן להיעזר במרית.
  • נכניס למקרר לחמש דקות להתייצבות של העוגייה .

הערות וטיפים

אם רוצים לגוון ניתן לקצוץ קינדר או שוקולד מועדף אחר.
לא לוותר על הקירור של בצק העוגיות מראש לפני יצירת הכדורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.