Go Back
מתכון עוגת שיש

עוגת שיש פרווה טעימה ברמות

עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
ציון 3.34 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית מתפרקת עגולה קוטר 24
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים שלמות בגודל L
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפות קקאו

אופן ההכנה

  • להקציף בקערת המיקסר 4 ביצים שלמות בגודל לארג, כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל.
  • להקציף במהירות גבוהה עד קבלת קצף תפוח מאוד ובהיר (חשוב להצלחת העוגה, לוקח כמה דקות).
  • אחרי שהקצף תפוח – להנמיך מהירות ולהוסיף בזרם איטי כוס שמן.
  • להוסיף בזרם איטי כוס מיץ תפוזים טבעי (אם אין אז ספרינג תפוזים).
  • להוסיף כף אחר כף, בהקצפה איטית של המיקסר 2 כוסות קמח מנופים עם שקית אבקת אפיה.
  • להעביר 3/4 בלילה לתבנית.
  • לבלילה שנשארה בקערה להוסיף 2 כפות קקאו, ונערבב עם לקקן.
  • לפזר מעל בלילה שבתבנית, ולקשקש בעדינות עם שיפוד לקבלת דוגמת שיש.
  • להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות, לתכנית אפיה רגילה, עד ששיפוד יוצא יבש, בערך 45 דקות.
  • לצנן, ולפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.