Go Back
מתכון עוגת תפוזים

עוגת תפוזים ספוג לשבת

עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
ציון 3.59 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: גילה בן ישי

ציוד

תבנית 24 / סיר פלא
מיקסר

המצרכים

  • 6 ביצים (מופרדות)
  • ½1 כוסות סוכר ( חד פעמי קר)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן (חד פעמי קר)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (חד פעמי חם)
  • גרידת קליפת (מתפוז 1)
  • 2 כוסות קמח (חד פעמי חם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 160 מעלות, חום עליון תחתון.
  • נקציף חלבונים ונוסיף כוס סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה נקציף עם מטרפה חלמונים עם חצי כוס סוכר שנותר שמן מיץ תפוזים וקמח.
  • נוסיף עם לקקן מעט מקצף החלבונים לחלמונים ונערבב בתנועת קיפול וכך עם שאר קציפת החלבונים.
  • נעביר לתבנית לתפוח מעט על השיש ולתנור לשעה ורבע.
  • נהפוך את העוגה בסיום האפייה עד התקררות מוחלטת ולחלצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.