Go Back
מתכון קציצות מרוקאיות

קציצות מרוקאיות עם רוטב משגע

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: שמרית סוכרד

ציוד

סיר

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 תפוח אדמה (בינוני מגורד במגרדת דקה סחוט מנוזלים)
  • 1 חבילה כוסברה (קצוצה דק)
  • שיני שום (מגורד דק)
  • שמן (מעט)
  • פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • כורכום
  • ראס אל חנות
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין שוארמה

רוטב לקציצות :

  • 1 בצל
  • פלפל שחור
  • 1 תפוח אדמה
  • 2 גזר
  • כרפס
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 1 כף רסק
  • סוכר (מעט )
  • מרק עוף
  • אפונה סנפורס
  • כוסברה

אופן ההכנה

להכנת הקציצות:

  • בקערה נערבב טוב טוב את מרכיבי הקציצות.
  • לתת לנוח שיספוג טעמים.

להכנת רוטב לקציצות:

  • נשחים בצל ולטגן עם פלפל שחור.
  • נוסיף לזה קוביות של תפוח אדמה, 2 גזר חתוכים לעיגולים, כרפס, 2 עגבניות מגורדות, כף רסק, כל אותם התבלינים ששמנו בקציצות
  • מעט סוכר בגלל הרסק ומרק עוף.
  • נוסיף מים רתוחים (לא הרבה).
  • כשמבושל נוסיף אפונה סנפורס ונסדר קציצות בסיר.
  • בסוף הבישול נפזר כוסברה למעלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.