Go Back
מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה נקייה ללא קישוטים

עוגה במרקם מנחם ונהדר!
ציון 3.78 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: שגית מלכי

ציוד

סיר ג'חנון משומן או תבנית 24 / 26 / תבנית חד פעמית עמוקה עגולה
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

  • 5 ביצים (גודל L)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (750 גרם)
  • 1 גביע גבינת סימפוניה טבעית (5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (9%)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • גרידת לימון (לא חובה אבל מוסיף המון!)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כוס סוכר (אפשר גם פחות)

אופן ההכנה

  • נפריד ביצים ונקציף את החלבונים (עד שנתחיל לקבל קצף כמו קצף גילוח).
  • נוסיף לאט 3/4 כוס סוכר ונמשיך להקציף לקצף יציב אך להיזהר לא לשבור את הקצף (ההקצפה בערך 4-5 דקות) תלוי במכשיר ההקצפה.
  • בקערה נפרדת נקציף את החלמונים עם יתרת הסוכר ונוסיף גבינות, אינסטנט, קורנפלור, גרידת לימון, סוכר וניל.
  • נערבב עד לעיסה חלקה ללא גושים.
  • נוסיף לקערת הגבינות חלק מהקצף ונערבב היטב (השוואת טמפרטורה).
  • נוסיף עוד חלק אבל הפעם נוסיף בצורה עדינה יותר כמו ליטוף וכך עד שכל החלבונים המוקצפים מתאחדים עם קערת הגבינות.
  • נחמם תנור על 200 מעלות.
  • בתחתית התנור נניח תבנית תנור (את העמוקה יותר) ובתוכה מים רותחים, מעל שמים רשת תנור.
  • כאשר הבלילה בתוך התבנית שבחרנו ניתן כמה מכות עדינות על השיש עם התבנית (שלא יהיו בועות אוויר).
  • נאפה למשך 20 דקות על 200 מעלות ולאחר 20 דקות נפתח את התנור לכמה שניות בלבד שיצאו אדים.
  • נסגור את התנור ונוריד ל-150 מעלות לעוד שעה וחצי בערך (תלוי בתנור).
  • אחרי עוד רבע שעה נפתח שוב את התנור לכמה שניות.
  • אחרי שעה וחצי בערך נכבה את התנור ולא נפתח יותר עד הבוקר!

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
נוציא את הגבינות והביצים שעה לפני התחלת הכנת העוגה.
מומלץ לאפות את העוגה בלילה אחרי שמסיימים לאפות בתנור!
משאירים את העוגה כל הלילה בתנור (כאשר התנור כבוי) ובבוקר מכניסים למקרר.
לא לשכוח לשמן את התבנית ולרפד את התחתית והדפנות, וגם לשמן בשמן ספריי גם את נייר האפייה (מבפנים ובחוץ).
עוגת גבינה מאוד עולה במהלך האפייה אולם בסופו של דבר תהיה בגובה ההתחלתי (גובה הבלילה ששפכנו לכל קערה או תבנית שבחרנו).
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.