Go Back
מתכון חלות רכות ואווריריות

חלות רכות ואווריריות מבצק מושלם

מתכון מוצלח לחלות מעולות
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 2 קילו קמח
  • 4 כפות שמרים יבשים / 2 שקיות שמרית
  • 5 כפות סוכר
  • ½5 כוסות מים חמימים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מלח
  • 1 כוס שמן

להברשה:

  • 1 חלמון מעורב עם ½ כפית סוכר וכפית מים

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את הקמח, שמרים, סוכר ונערבב.
  • נוסיף את המים ונלוש 10 דקות, במידה והבצק מרגיש יבש נוסיף כמה טיפות מים בלבד.
  • נוציא את הבצק ונעשה כדור וחלק בידיים משומנות.
  • נעביר את הבצק לקערה משומנת ונשמן את הבצק.
  • נכניס את הקערה לשקית גדולה ונניח להתפחה של 40 דקות.
  • לאחר ההתפחה נחלק לכדורים ונכסה ל10 דקות.
  • נרדד כל כדור על משטח משומן נגלגל לרולדה ונניח בצד 3 דקות.
  • נעשה נקניק מאורך ונקלע לחלות.
  • נניח בתבנית ונכסה במגבת ל 45 דקות / הכפלת נפח.
  • נבריש עם חלמון מעורב בחצי כפית סוכר וכף מים.
  • נאפה בתנור שחומם לחום של 200 מעלות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.