Go Back
מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית עם תוספות

מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית בקלי קלות

לחם איטלקי ביתי בטעם אותנטי ומשגע
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
זמן הכנה: 3 hours

ציוד

קערה לערבוב הבצק
תבנית בינונית

המצרכים

  • 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
  • 1 כף שמרים (10 גרם)
  • 1 כפית סוכר (5 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1 כוס מים פושרים (240 מ”ל)
  • כוס שמן זית (למריחה)
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה, מוסיפים את המים פושרים, שמרים, סוכר, מלח ושמן זית ומערבבים
    מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית עם תוספות
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח (2-3 כפות כל פעם) ומערבבים עם שאר המרכיבים. מתחילים לערבב במיקסר ידני, ואז כאשר הבצק מתגבש משתמשים בידיים עד לקבלת בצק חלק ואחיד
  • ללוש את הבצק בעדינות בידיים עד שמקבלים בצק דביק אבל שאפשר להסיר בקלות מצדדי הקערה.
    מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית עם תוספות
  • מכדררים את הבצק לכדור ומכסים במגבת ונותנים לו מנוחה של 10 דקות. חוזרים על החלק הזה של הלישה ומנוחה לפחות 3-4 פעמים.
  • עכשיו תקבלו בצק תפוח ומוכפל בגודל. מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית (אין צורך בנייר אפייה)
    מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית עם תוספות
  • משטחים את הבצק עם קצוות האצבעות. הקפידו לפוצץ בועות אוויר.
    מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית עם תוספות
  • מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה של 10 דקות נוספות.
  • מזגגים שמן זית מעל ומורחים באופן שווה מעל לבצק, ומשטחים את הבצק כדי שיגיע לכל התבנית
  • מוסיפים מעל איזה תוספות שאוהבים
    מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית עם תוספות
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-250 מעלות למשך 30-35 דקות או עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.