Go Back
מתכון מגולגלות תמרים

מגולגלות תמרים נמסות בפה

מתכון לעוגיות נוסטלגיות ואהובות
ציון 3.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר ווניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה ( 2 חפיסות)
  • ½ כוס מיץ תפוזים קנוי
  • כוס שמן

למילוי:

  • ממרח תמרים, קינמון, קוקוס / אגוזים
  • או ממרח נוטלה עםם חלבה מפוררת
  • או ממרח לוטוס עם פירורי עוגיות לוטוס
  • או ממרח מילקה עם חתיכות קינדר בואנו

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה או למיקסר את מרכיבי הבצק ונלוש עד לקבלת בצק רך.
  • נחלק רת הבצק לשלוש או לארבעה חלקים ונכניס למקרר לחצי שעה.
  • נקמח משטח סליקון בנדיבות ולקמח גם את הבצק והמערוך.
  • נרדד בעדינות תוך כדי קימוח נוסף.
  • נמרח במילוי שבחרנו ונגלגל לרולדה ונניח בתבנית על גבי נייר אפייה.
  • ניתן לקשט עם סוכריות שוקולד או שוקוציפס.
  • נחתוך לפרוסות לא עד הסוף ונאפה בתנור על חום של 170 מעלות עד להזהבה.
  • לאחר קירור נחתוך ונפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • אפשר להחליף את החמאה בנטורינה
  • אפשר להכין מקמח כוסמין 80 אחוז.
  • אפשר להקפיא את הבצק לפני אפייה עד 3 שבועות.
  • אפשר להקפיא את העוגיות בקופסה אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.