Go Back
מתכון פיתה חצ'פורי

פיתה חצ'פורי במחבת מבצק נהדר

מתכון נוסטלגי בהכנה מפורטת
ציון 4.46 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס חד פעמי חם
מחבת טפלון

המצרכים

לבצק:

  • 5 כוסות
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כף סוכר
  • קורט סודה לשתיה
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים פושרים (שאולי לא נצטרך את כולה.)

למילוי:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם (250 גרם)
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/גבינה צהובה.
  • 200 גרם גבינת חמד מפוררת
  • 1 ביצה
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • נערבב את הקמח עם שמרים סודה וסוכר.
  • נוסיף שמנת וחצי כוס מים פושרים.
  • נלוש כ3 דקות בידיים.
  • נוסיף שמן ומלח.
  • נלוש ונראה אם הבצק נאסף ולא נשאר קמח בקערה אין צורך בעוד מים - הבצק צריך להיות לא דביק ולא יבש מידי.
  • נכסה במגבת ונתפיח חצי שעה.

להכנת המילוי:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם.
  • נערבב בקערה היטב את כל מרכיבי המילוי .
  • נחלק למספר כדורי הבצק.

הרכבה:

  • נחלק את הבצק ל 9 או 10 כדורים - לא להשתמש בהרבה קמח.
  • נרדד כדור לפיתה קטנה ונניח במרכז מילוי.
  • נאסוף את שולי הבצק לשקיק נהדק היטב.
  • במעט קמח נרדד בזהירות לפיתה דקה.
  • נחמם היטב מחבת טפלון כבדה.
  • נוריד מעט מהחום.
  • נניח פיתה תחילה על התפר לכסות במכסה.
  • אחרי כ3 דקות בערך נהפוך נכסה שוב עד שזה משחים.
  • לשים לב שהאש לא גבוהה מידי.
  • נניח על מגש לכסות במגבת עד שכולם מוכנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.