Go Back
מתכון תבשיל עוף וזיתים

תבשיל עוף וזיתים מרוקאים

עוף נוסטלגי וטעים במיוחד
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: בתאל ביטון

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 8 יחידות עוף
  • 2 קופסאות זיתים מגולענים
  • 1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 5 שיני שום קצוצים
  • ½ לימון סחוט
  • ¼ צרור כוסברה
  • מים (שמן)

תבלינים:

  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כף כמון (מלח)
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • נכניס את הזיתים לסיר מים חמים שיכסו את הכמות ונרתיח על מנת שתצא המרירות של הזיתים.
  • נרתיח בסיר נוסף שמן ונטגן את הבצל והשום.
  • נוסיף את הגמבה האדומה עד שהיא מתחילה להתרכך.
  • נוסיף את הלימון הסחוט שיתערבב ביחד עם הבצל, השום והגמבה.
  • נוסיף תבלינים: חצי כפית כורכום, כף גדושה פפריקה, כף מרק עוף, כף כמון, מלח לפי הטעם. (ולייצב בהמשך טעמים לפי הצורך).
  • נוסיף את הזיתים ונערבב הכול יחד עם כל מה שיש בסיר.
  • נוסיף שתי כפות רסק עגבניות וכפית סוכר שיכסו את כל הזיתים ושתי כוסות מים חמים.
  • נוסיף את העוף ואת הכוסברה ונסגור את הסיר למשך 25-30 דקות, ייתכן ויהיה חסר מים באמצע הבישול כי זה מצטמצם, ניתן להוסיף עוד טיפה בין לבין.

הערות וטיפים

אחרי הבישול לתת לתבשיל השחמה בתנור על 200 מעלות כ- 7 דקות (תלוי בתנור שלכן) עד שרואים השחמה יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.