Go Back
מתכון עוגת תפוחים ותמרים

עוגת תפוחים ותמרים עם קרמבל

עוגה נוסטלגית במתכון מפורט
עדיין אין דירוגים
באדיבות: כרמית מ.דהאן

ציוד

2 תבניות אינגלייש קייק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 תפוחים
  • 6 תמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה מייפל
  • 2 כפות סילאן גדושות
  • 1 כפית קינמון

לעוגה:

  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • ½2 כוסות קמח תופח

לקרמבל :

  • 100 גרם מחמאה (½ חבילה)
  • 4 כפות סוכר
  • ½ שקית סוכר וניל (5 גרם)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼1 כוסות קמח

אופן ההכנה

  • ננקה 5 תפוחים מהליבה ונחתוך לקוביות קטנות.
  • נפלט 6 תמרים יבשים מהגרעין ונחתוך לחתיכות קטנות .
  • נוסיף את הסוכר, מייפל, סילאן גדושות, קינמון.
  • נניח הכל בסיר ונבשל על הגז כעשרים דקות עד לריכוך התפוחים.
  • נסנן מהנוזלים ונצנן- נשמור את הנוזלים אנחנו נשתמש בהם.

להכנת העוגה:

  • בקערת המיקסר נכניס את הביצים והסוכר.
  • נקציף בין שמונה לעשר דקות עד קבלת מרקם מוס ננמיך את מהירות המיקסר.
  • נוסיף את השמן לאט לאט בזרזיף דק.
  • נוסיף את הקרם קוקוס, נוסיף את הקמח בהדרגה .
  • נעצור את פעולת המיקסר.
  • נוסיף לתערובת את התפוחים שסיננו ונקפל עם מרית לתוך התערובת בזהירות.
  • נמזוג את התערובת לשתי תבניות אינגלייש קייק משומנות ונכניס לתנור.

להכנת הקרמבל:

  • במעבד מזון נכניס את המחמאה כשהיא חתוכה לקוביות .
  • נוסיף את הסוכר הקינמון והקמח מעבדים בפולסים עד שמקבלים פירורים.
  • כשהעוגה מזהיבה מעט אבל עדיין רוטטת .
  • נוציא את התבניות מהתנור ונפזר מכל את הקמבל בשלב הזה אפשר גם להוסיף מעט אגוזים קצוצים.
  • נחזיר לתנור ונאפה עד שקיסם שאנחנו מכניסים יוצא נקי .
  • נצנן את העוגה ונמזוג מעל כל עוגה מעט מהנוזלים של התפוחים ששמרנו בצד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.