Go Back
מתכון סלט חצילים רומני

סלט חצילים רומני ביתי

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: בקי אוסגי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 פלפלים אדומים בינוניים
  • 2 פלפלים צהובים בינוניים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום כתושות
  • ¼ כוס שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • נקלה / נצלה את החצילים והפלפלים על הכיריים באש גלויה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.
  • נכניס את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד.
  • נשאיר למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.
  • נוציא את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף.
  • נעביר למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך נעביר לקערה.
  • נקלוף בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ונעביר לקערה את החלק הקלוף.
  • אותו דבר נעשה עם הפלפל החריף, נקלף את הקליפה ונעביר את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
  • ניתן לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.
  • על קרש חיתוך נקצוץ דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.
  • נעביר הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, והמערבבים הכל לאחידות.
  • נטעם ונתקן [תיבול אם צריך.
  • נשאיר למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.
  • נאחסן בקופסת אחסון אטומה במקרר.
  • ניתן לשמור בקירור עד 4-5 ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.