נקלה / נצלה את החצילים והפלפלים על הכיריים באש גלויה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.
נכניס את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד.
נשאיר למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.
נוציא את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף.
נעביר למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך נעביר לקערה.
נקלוף בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ונעביר לקערה את החלק הקלוף.
אותו דבר נעשה עם הפלפל החריף, נקלף את הקליפה ונעביר את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
ניתן לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.
על קרש חיתוך נקצוץ דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.
נעביר הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, והמערבבים הכל לאחידות.
נטעם ונתקן [תיבול אם צריך.
נשאיר למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.
נאחסן בקופסת אחסון אטומה במקרר.
ניתן לשמור בקירור עד 4-5 ימים.