Go Back
מתכון גביניות

מתכון גביניות זהובות במרקם חלומי

גביניות נוסטלגיות בהכנה קלה
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 100 גרם חמאה רכה/חצי כוס שמן
  • 1 ביצה

למילוי:

  • 1 חבילת טוב טעם (250 גרם)
  • 1 גביע גבינה לבנה - 250 גרם (אני משתמשת בגבינת שמנת.)
  • מעט גרידת לימון
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כף גדושה פודינג וניל
  • ¼ כוס סוכר.
  • חופן צימוקים בהירים (אופציונלי)

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

בצק:

  • להכניס הכל ביחד למיקסר ללוש עד לאחידות הבצק. או ללוש בידיים. להניח להתפחה לפחות שעה. אפשר גם כמה שעות במקרר או למשך בלילה, אפילו רצוי. לחלק ל2.

הכנת המילוי:

  • נכניס את כל מרכיבי המילוי לקערה ונערבב הכל ביחד.

המשך הכנה:

  • נרדד את הבצק למרובע ונחתוך ריבועים שווים
  • נניח כפית וחצי מהמילוי ונסגור למעטפה.
  • נמרח ביצה מהולה במים.
  • נניח על נייר אפיה במרחק מעט כי הן תופחות. ונתפיח 40 דקות.
  • נאפה בתנור על חום של 180 מעלות להזהבה כ 25 דקות.
  • איך שהן יוצאות למרוח סירופ בנדיבות.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח ונבשל את מרכיבי הסירופ עד לקבלת סירופ סמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.