מפרידים את החלבונים והחלמונים בקערות נפרדות.
כעת, מוסיפים את החלבונים לקערה גדולה ומערבבים בעזרת מיקסר חשמלי ידני עד שהם הופכים אווריריים וקצת קרמיים.
מוסיפים לאט לאט את הסוכר, סוכר ווניל ואבקת האפייה תוך כדי הקצפה.
תנו לתערובת לנוח מעט, ואז מוסיפים את החלמונים, ואז חוזרים שוב להקצפה.
מוסיפים בהדרגה את האגוזים, ומערבבים במרית סיליקון עד שהכל מתאחד היטב.
לאחר שהכל מתערבב מוסיפים לקערה את השוקולד והקוקוס ולבסוף את השמן ומערבבים שוב עם המרית.
מערבבים עד שמקבלים תערובת כמו בתמונה.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.
קוצצים נייר אפייה לרצועות עבות ומכסים בעזרתו את דפנות התבנית. משמנים גם את הדפנות במעט שמן.
מוסיפים את הבלילה לתבנית ומנערים אותה מעט כדי ליישר אותה בתבנית.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
מכניסים את התבנית לתנור ונותנים לה לאפות למשך 50-60 דקות.
בודקים את העוגה עם קיסם, ואם הוא יוצא יבש מוציאים את העוגה מהתנור.