Go Back

לחמניות חלב וניל חמאה עננים (פואני)

לחמניות שמרים מהמטבח הגיאורגי
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½1 קילו קמח
  • 5 ביצים
  • 1 גביע גיל / אשל (200 מ"ל)
  • ¾1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ ליטר חלב
  • 50 גרם חמאה (½ חבילה)
  • ½ כפית מלח
  • כוס שמן
  • ½ קובית שמרים /1 כף שמרים יבשים

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

אופן ההכנה

  • נרתיח חלב ונוסיף את החמאה.
  • נקרר עד שיהיה פושר.
  • את הביצים והסוכר נטרוף או נקציף מעט.
  • נוסיף לחלב ולערבב.
  • את חצי קוביית השמרים נפתח במעט מים פושרים.
  • נוסיף לחלב ונערבב היטב.
  • נוסיף את השמן ואת המלח.
  • נוסיף את הקמח נלוש כמה דקות.
  • נכסה ונתפיח.
  • נוריד את הנפח נוריד את הבצק על השיש ונלוש בעדינות בתנועות עטיפה.
  • נחזיר לקערה משומנת נכסה ונתפיח בשנית.
  • נחלק את הבצק ל30-35 כדורים ועם ממש מעט קמח נכדרר לעיגולים יפים.
  • נניח בתבנית עגולה גודל 32 על נייר אפיה במרווחים כי זה תופח.
  • נמרח חלמון מהול במעט מים.
  • נתפיח עוד שעה.
  • נאפה בתנור על חום של 170 מעלות עד להזהבה. אני אופה בטורבו.
  • איך שהם יוצאים נבריש בסירופ פושר או קר.
  • אחרי עשר דקות שוב נבריש בסירופ.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח את הסוכר, מים והסוכר ווניל ונבשל כמה דקות.

הערות וטיפים

הן רכות מאוד וטעימות הכי עם חמאה וריבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.