Go Back

עוגת תפוחים הכי טעימה

עוגה נוסטלגית במתכון מפורט
ציון 3.30 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית 26 / 24
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

לעוגה:

  • 10 תפוחים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ מלימון אחד

לבצק:

  • 5 חלמונים
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 חבילה קמח אוסם קטן 350 גרם קמח תופח שזה 2 וחצי כוסות
  • ¾ כוס סוכר

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • נקלף עשר תפוחים ונפרוס אותם.
  • נכניס לסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
  • נבשל עד שכל הנוזלים מתאדים ונערבב מידי פעם שלא ידבק לסיר.
  • נוריד מהאש ונוסיף כפית קינמון ונקרר.

להכנת הבצק:

  • נערבב את כל מרכיבי הבצק יחד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעביר שלושת רבעי בצק לתבנית .
  • נאפה בתנור על חום של 170 מעלות כעשרים דקות. הבצק בהיר .
  • נוציא את העוגה מהתנור ועל הבצק החם נמרח את התפוחים ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
  • עם שתי כפות נניח על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם נרטיב את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד לשים ולמרוח כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים - בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
  • נחזיר לתנור להזהבה מלאה כחצי שעה לפחות.
  • נוציא נקרר ונבזוק אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.