Go Back
חצילים בתחמיץ

חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)

מתכון אליפות של סלט חצילים בתחמיץ בסגנון מרוקאי מעלף
עדיין אין דירוגים
באדיבות: רוזה וולפסון

המצרכים

  • 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 1 פלפל חריף
  • 3 עגבניות חתוכות לעיגולים בעובי 1ס״מ
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מרססים שמן על הנייר ושמים את פרוסות החצילים, העגבניות והפלפלים.
  • מרססים הכל בשמן.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עשרים דקות או עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט.
  • מוציאים מהתנור, מכניסים את הפלפלים לשקית וקושרים אותה, כשיתקררו הפלפלים יהיה קל לקלפם.
  • מקלפים מהעגבניות את הקליפה וחותכים לרצועות.
  • חותכים גם את החצילים ואת הפלפלים שהתקררו וקולפו לרצועות.
  • לוקחים מחבת ושמים בה את כל הירקות החתוכים, רבע כוס שמן, שום, רבע כוס חומץ ומלח.
  • שמים את המחבת על האש, מבשלים כ 15 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש.
  • שמים בקופסה ולמקרר.
  • הסלט הכי טעים יום למחרת, אחרי ששהה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.