Go Back
צלי בקר עם תפוחי אדמה

צלי בקר עם תפוחי אדמה

לשבת או לחג אין ארוחה טעימה מזו - מתכון צלי בקר!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי 

המצרכים

  • 1 גוש בשר 5 או 6 (עדיף 5)
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 ¼ כפית כורכום
  • 5 עלי דפנה
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • ½ קילוגרם בצלי שאלוט
  • 1 ראש שום
  • 1 כף טריאקי
  • 2 כפות סילאן
  • 1 סלסלה פטריות שלמות (250 גרם)
  • 1 כף מרק עוף
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 חופן של סלרי
  • 2 כפות רוטב סויה (להכפיל אם אוהבים יותר)
  • 1 כפית מלח (קורט)
  • 1 כפית תבלין על האש

אופן ההכנה

  • לשלוק גוש שלם של בשר 5 או 6( עדיף 5).
  • להוסיף למים פלפל אנגלי, מעט כורכום ועלי דפנה (טיפ של אילנית בניזרי האלופה) עד להתרככות הבשר (3 שעות בערך).
  • אחרי שהבשר רך להניח בצד עד שמתקרר.
  • כשמתקרר לפרוס לצורת מניפה כמו בתמונה.
  • לתפוחי אדמה: לקלף תפוחי אדמה קונים ולבשל במים רותחים עד להתרככות, להוציא עם כף עם חורים למסננת.
  • לקחת סיר שמתאים לתנור, לטגן חבילה של בצלי שאלוט חתוכים לחצאי עיגולים.
  • אחרי שהבצל משחים להוסיף ראש שום כף טריאקי, מעט סילאן, כורכום ולערבב.
  • להכניס את התפוחי אדמה ולערבב קלות שיתפסו צבע יפה.
  • להכניס את הבשר ולטגן מכל צדדיו, ולהוסיף סלסלת פטריות שלמות לסיר.
  • להוסיף מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף, למזוג מהרוטב על הבשר.
  • לפזר פלפל שחור גרוס , מעט פטרוזיליה טרייה ויבשה וחופן של סלרי ומעט רוטב סויה.
  • על התפוחי אדמה נפזר מלח, ותבלין לעל האש (לא לפחד, יוצא מעדן בהבטחה).על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  • נוסיף שוב מים מהציר ונכניס לתנור ללא מכסה על 200 מעלות טורבו לכעשר דקות לקבלת גוון מושלם ונפזר פטרוזיליה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.