מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בגודל (23 ס”מ) בנייר אפייה ומשמנים.
ממיסים יחד את השוקולד והחמאה עד לקבלת מרקם חלק בשיטת "באן מארי". מניחים בצד ונותנים להתקרר מעט.
מפרידים 8 ביצים ומוסיפים את 8 החלמונים לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
לאחר מכן, מוסיפים אבקת קקאו ומלח, ומערבבים עד לאיחוד. (בשלב זה הבלילה תיראה די נוקשה בגלל אבקת הקקאו – זה בסדר).
בקערה נפרדת, מקציפים את 8 החלבונים והאבקת סוכר יחד במיקסר ידני עם מקצף כפול, עד שנוצרים גלים נוקשים (מרנג).
מקפלים 1/3 מהמרנג לתוך בלילת השוקולד. לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את 2/3 הנותרים מהמרנג, נזהרים לא לאבד יותר מדי מהאוויר הכלוא בקצף.
בלילת עוגת השוקולד הסופית תראה כמו מוס שוקולד.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה ומסדרים את החלק העליון.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות על חום עליון ותחתון, או עד שהחלק העליון נהיה סדוק מעל. אם תכניסו שיפוד או קיסם למרכז העוגה, הוא לא אמור לצאת נקי - במקום זאת, העוגה צריכה לצאת עם מעט בלילה חצי אפויה ופירורים.
מניחים להצטנן בתבנית הקפיצית למשך 5 - 10 דקות, לאחר מכן משחררים אותה מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין.
כשהעוגה מתקררת היא תשקע ותרד מעט באמצע. מכיוון שהיא אינה מכילה קמח, ולכן השקיעה צפויה לחלוטין. (למעשה, זה נותן לעוגה אופי מיוחד!)
מפזרים במעט אבקת קקאו או אבקת סוכר ומגישים. בתאבון