Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד ללא קמח פאדג'ית

לא תאמינו כמה זה קל להכין יצירת אומנות שוקולדית זו!
ציון 4.15 על ידי 21 דירוגים
זמן הכנה: 1 hour
סוג: קינוחים

ציוד

תבנית קפיצית בגודל (23 ס”מ)

המצרכים

  • שוקולד מריר (300 גרם)
  • חמאה (140 גרם)
  • 8 חלמונים
  • 1 כוס אבקת סוכר (200 גרם)
  • 1/3 כוס אבקת קקאו (40 גרם)
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בגודל (23 ס”מ) בנייר אפייה ומשמנים.
  • ממיסים יחד את השוקולד והחמאה עד לקבלת מרקם חלק בשיטת "באן מארי". מניחים בצד ונותנים להתקרר מעט.
    עוגת שוקולד
  • מפרידים 8 ביצים ומוסיפים את 8 החלמונים לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
    עוגת שוקולד
  • לאחר מכן, מוסיפים אבקת קקאו ומלח, ומערבבים עד לאיחוד. (בשלב זה הבלילה תיראה די נוקשה בגלל אבקת הקקאו – זה בסדר).
    עוגת שוקולד
  • בקערה נפרדת, מקציפים את 8 החלבונים והאבקת סוכר יחד במיקסר ידני עם מקצף כפול, עד שנוצרים גלים נוקשים (מרנג).
    עוגת שוקולד
  • מקפלים 1/3 מהמרנג לתוך בלילת השוקולד. לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את 2/3 הנותרים מהמרנג, נזהרים לא לאבד יותר מדי מהאוויר הכלוא בקצף.
  • בלילת עוגת השוקולד הסופית תראה כמו מוס שוקולד.
    עוגת שוקולד
  • מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה ומסדרים את החלק העליון.
    עוגת שוקולד
  • אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות על חום עליון ותחתון, או עד שהחלק העליון נהיה סדוק מעל. אם תכניסו שיפוד או קיסם למרכז העוגה, הוא לא אמור לצאת נקי - במקום זאת, העוגה צריכה לצאת עם מעט בלילה חצי אפויה ופירורים.
  • מניחים להצטנן בתבנית הקפיצית למשך 5 - 10 דקות, לאחר מכן משחררים אותה מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין.
  • כשהעוגה מתקררת היא תשקע ותרד מעט באמצע. מכיוון שהיא אינה מכילה קמח, ולכן השקיעה צפויה לחלוטין. (למעשה, זה נותן לעוגה אופי מיוחד!)
  • מפזרים במעט אבקת קקאו או אבקת סוכר ומגישים. בתאבון
    עוגת שוקולד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.