Go Back
מתכון עוגת אגוזים שמנת קוקוס

עוגת אגוזים שמנת קוקוס

עוגה חגיגית וטעימה ללא קמח
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: דקר כהן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מיקסר

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורד
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)
  • 1 כפית נס קפה

לסירופ:

  • 2 כפיות סוכר
  • ½ כוס מים רותחים

לקרם קפה:

  • 2 מכלי שמנת מתוקה / ריצ' פרוה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל 80 גרם
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים.
  • נקציף בקערת מיקסר את החלבונים עם הסוכר, סוכר ווניל עד לקבלת קצף יציב.
  • נוסיף את החלמונים ונמשיך להקציף לכמה שניות.
  • נוסיף את האבקת אפיה, נס קפה ונקציף לכמה שניות.
  • נוסיף את השוקולד, קוקוס, אגוזים ופרורי לחם.
  • נקפל עם לקקן או כף בעדינות ונמזוג לתבנית משומנת.
  • נאפה בתנור על חום של 180 מעלות כחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.

להכנת הסירופ:

  • נערבב יחד את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס ונמזוג על העוגה.

להכנת הקרם קפה:

  • נכניס לקערת מיקסר את כל מרכיבי הקרם.
  • נקציף עד לקבלת קרם יציב.
  • נמזוג על העוגה וניישר, נפזר את הפצפוצי שוקולד מעל.
  • נכניס לקירור של כמה שעות במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.