Go Back
מתכון פשטידת בצל

פשטידת בצל קלה להכנה ומהירה

מתכון מנצח לפשטידה מעולה
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

ציוד

תבנית פיירקס
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה/לבישול (1 מיכל)
  • ¾ כוס קמח תופח
  • ½2 כפות קורנפלור
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מפוררת
  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 3-4 גבעולי טימין (רק העלים)
  • ½1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • אופציה - 50 גרם מוצרלה לפיזור מעל

אופן ההכנה

  • נקצוץ את הבצלים ונטגן עד להזהבה קלה. נניח בצד להתקרר.
  • נערבב בעזרת מטרפה בקערה נפרדת את כל יתרת המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושי קמח.
  • נוסיף את הבצל הזהוב אל הקערה ונערבב היטב.
  • נשמן תבנית פיירקס היטב ונמזוג את הבלילה פנימה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-25 דקות או עד שהיא מזהיבה מספיק.
  • ניתן להכניס קיסם למרכז הפשטידה ולבדוק שהוא יוצא יבש, כך נדע שהפשטידה אפויה מספיק.
  • נגיש לצד סלט ירקות רענן!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.