Go Back
סלמון רך ועסיסי ברוטב חריף משגע LC

תבשיל סלמון עסיסי ברוטב חריף

סלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה. ארוחת דגים מעלפת שתשאיר את כולם מלאים!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 1 פלפל גמבה
  • 4-5 עגבניות עסיסיות
  • 1-2 פלפל ירוק טרי חריף
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • 1 כוס מידה מים
  • מלח
  • 3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 4-5 נתחי סלמון טרי
  • שמן

אופן ההכנה

  • נחמם רבע כוס שמן בסיר, ואז נחתוך את הגמבה והפלפל החריף לרצועות דקות ונטגן. נפרוס את העגבניות לפרוסות דקות ונוסיף לסיר.
  • נקלף את שיני השום, ונוסיף אותם לסיר ואז ננמיך את האש.
  • נוסיף רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. לאחר מכן נוסיף כוס מידה מים ואת הפלפל החריף ונבשל על אש נמוכה במכסה סגור למשך 20 דקות.
  • בקערה נפרדת נערבב כוס מידה שמן עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, מלח והכוסברה שנותרה, עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • נטבול כל נתח סלמון בנפרד בקערה ונסדר בסיר. את יתרת הרוטב נשפוך מעל הדגים.
  • נמזוג מעל מיץ סחוט מחצי לימון גדול. אם חסר נוזלים נוסיף מעט מים רותחים. נמשיך לבשל עד שהדגים מוכנים, למשך כ-20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.