Go Back
פריטטה

פריטטה מושקעת עם טריליון תוספות

פריטטה מושקעת ומהממת עם גמבות אדומות, תפו"א ועשבי תיבול עסיסיים, המשלבת במחבת אחד ארוחה שלמה
עדיין אין דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה קטנה
  • 2 בצלים
  • 1 גמבה אדומה
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • 2 כפות קמח
  • כפית מלח
  • כפית פלפל

אופן ההכנה

  • ראשית, תדעו שישנן שתי אופציות שבהן אפשר להכין פריטטה - ברוב הפריטטות שולקים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומכניסים לבלילה, זה טעים מאוד, אבל אני יותר אוהבת לגרד אותם בפומפיה גסה, גם כי המרקם יותר נעים וגם כי זה יותר מהיר.
  • בשתי הדרכים המשך המתכון זהה, אך אם בחרתם בקוביות המבושלות כדאי בסוף הטיגון להכניס מעט לתנור כדי שייאפו מעט מלמעלה ויקבלו צבע מגרה.
  • מתחילים: מערבבים יחד את תפוחי האדמה המגורדים או השלוקים, מגרדים בנוסף גם את הבטטה ואת הבצל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב.
  • במחבת גדולה מחממים שמן, וכשהשמן רותח מטגנים מעט את הגמבה האדומה חתוכה לקוביות קטנות, מעליה שופכים למחבת את כל הבלילה ומשאירים על אש גבוהה כשתי דקות, לאחר מכן מנמיכים ומכסים במכסה.
  • לאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה, מניחים צלחת שמכסה את כל שטח הפנים של הפריטטה ובתנועה מהירה הופכים. לאחר מכן מחממים שוב שמן במחבת ומחליקים שוב את הפריטטה על הצד שעדיין לא בושל, לעוד כ-7 דקות על אש נמוכה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.