Go Back
מתכון סלט קינואה

סלט קינואה עם חמוציות וסלרי קל ובריא

סלט בריא עשיר טעים וקל להכנה
ציון 3.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

קערה
סיר רחב
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כוסות קינואה (אפשר ואפילו רצוי לערבב כוס קינואה לבנה וכוס קינואה אדומה)
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 בצל קטן בינוני או 1 בצל אדום קטן (קצוץ דק)
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ
  • ½ צרור כוסברה קצוץ דק
  • ½ צרור נענע קצוץ דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק (אפשר לוותר, רק מי שאוהב)
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב קטן (חתוך לקוביות קטנות (אפשר לוותר))
  • 1 פלפל ירוק חריף (קצוץ דק (אפשר לוותר, רק מי שאוהב))
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • ¼ כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
  • ¼ כוס גרעיני דלעת
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה
  • מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
  • 1 כפית מלח דק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • נשטוף את הקינואה במסננת צפופה ונסנן היטב (השטיפה מוציאה את המרירות).
  • נשים בסיר רחב שוליים עם מכסה כף שמן, קינואה ונטגן 2 דקות.
  • נוסיף מלח, מים רותחים ונביא לרתיחה.
  • נכסה את הסיר עם המכסה ונוריד ללהבה נמוכה ונבשל 20 דקות עד שהמים מתאדים והקינואה מוכנה (הקינואה מוכנה כאשר מופיע עיגול מסביב לגרגיר ונקודה במרכז).
  • נכבה להבה ושמים בצד לתת לקינואה מנוחה של 10-15 דקות עם מכסה סגור.

להרכבת הסלט:

  • נשים בקערה גדולה אחד וחצי כוסות קינואה מבושלת יחד עם כל מרכיבי הסלט (בצל, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק, גזר, פלפל צהוב, פלפל ירוק חריף, אגוזי מלך, חמוציות, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור).
  • נערבב היטב, נטעם ונתקן תיבול.

הערות וטיפים

אפשר להחליף את קינואה בקוסקוס או בורגול עבה.
אפשר להחליף את הגבעולי סלרי ב 2 מלפפונים עם הקליפה קצוצים דק (מוסיף קראנצ'יות).
במקום פלפל צהוב אפשר להחליף בפלפל אדום (גמבה) .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.