1פלפל ירוק חריף(קצוץ דק (אפשר לוותר, רק מי שאוהב))
¼כוס אגוזי מלך קצוצים גס
¼כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
¼כוס גרעיני דלעת
¼כוס גרעיני חמנייה
מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
1כפית מלח דק
¼כפית פלפל שחור
2כפות שמן
אופן ההכנה
נשטוף את הקינואה במסננת צפופה ונסנן היטב (השטיפה מוציאה את המרירות).
נשים בסיר רחב שוליים עם מכסה כף שמן, קינואה ונטגן 2 דקות.
נוסיף מלח, מים רותחים ונביא לרתיחה.
נכסה את הסיר עם המכסה ונוריד ללהבה נמוכה ונבשל 20 דקות עד שהמים מתאדים והקינואה מוכנה (הקינואה מוכנה כאשר מופיע עיגול מסביב לגרגיר ונקודה במרכז).
נכבה להבה ושמים בצד לתת לקינואה מנוחה של 10-15 דקות עם מכסה סגור.
להרכבת הסלט:
נשים בקערה גדולה אחד וחצי כוסות קינואה מבושלת יחד עם כל מרכיבי הסלט (בצל, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק, גזר, פלפל צהוב, פלפל ירוק חריף, אגוזי מלך, חמוציות, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור).
נערבב היטב, נטעם ונתקן תיבול.
הערות וטיפים
אפשר להחליף את קינואה בקוסקוס או בורגול עבה.אפשר להחליף את הגבעולי סלרי ב 2 מלפפונים עם הקליפה קצוצים דק (מוסיף קראנצ'יות).במקום פלפל צהוב אפשר להחליף בפלפל אדום (גמבה) .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.