Go Back
סלט קינואה מתכון, סלט קינואה וחמוציות, מתכון לסלט קינואה

סלט קינואה וחמוציות

סלט שהולך להקפיץ לכן את שולחן החג
ציון 3.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
קערה

המצרכים

  • 2 כוסות קינואה (של סוגת)
  • 4 גבעולי סלרי
  • 1 חופן עלי סלרי
  • 1 כוס חמוציות ( קצוצות גס)
  • 1 חופן אגוזי מלך (חתוכים לחצי)
  • ½ רימון ( גרגירים)
  • פקאן (לקישוט)
  • 1 בטטה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • שמן שומשום (מעט)
  • מלח ופלפל (לפי טעם)

אופן ההכנה

  • את הקינואה נבשל כמו אורז אני משרה לפני במים רותחים דקה ומסננת.
  • בסיר נשים מעט שמן, נוסיף את הקינואה, נערבב ונוסיף 4 כוסות מים רותחים.
  • נסגור מכסה ונבשל על אש נמוכה 20 דקות.

להכנת תלתלי בטטה:

  • לקלף בטטה שלמה ולשים אותה במים כל הלילה במקרר או לחלופין לשים אותה חצי שעה במי קרח.
  • נסנן לייבש היטב ונטגן אותה 2 דקות במעט שמן במחבת (להיזהר לא לשרוף).

להרכבת הסלט:

  • בקערה נשים את הקינואה (נצנן לפני).
  • נוסיף את החמוציות, הסלרי והאגוזים.
  • נערבב את מרכיבי הרוטב ולשפוך מעל.
  • נערבב היטב ונשים את גרגירי הרימון, הפקאן ואת תלתלי הבטטה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.